Жителька Харківщини поширювала агітаційні газети окупантів

Жінка отримала підозру.

Колаборантка була «представником мікроділянки».

17 квітня слідчі оголосили підозру 30-річній мешканці села Іванівка Чугуївського району, яка під час окупації перейшла на бік загарбників. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За даними слідства, жінка добровільно влаштувалася так званим «представителем микроучастка №6» в Іванівці. Вона отримувала вказівки від окупантів, займалася роздрукуванням документів, складала списки односельців, які мешкали на її «мікроділянці», а також розповсюджувала газеті окупантів.

«Крім того, жінка розповсюджувала гуманітарну допомогу серед населення села, яку отримувала від адміністрації окупантів, та поширювала газети агітаційного характеру із закликами до підтримки рішень та дій держави – агресора і повалення конституційного ладу України», — розповіли в поліції.

Підозру жінці склали за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборантці загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, 51-річна жителька Куп’янська під час окупації займалася охороною здоров’я. Колаборантка розподіляла ліки, які надходили як «гуманітарка» від окупантів, і готувала звернення від мешканців до так званого відділу.

Джерело

Новости Харькова