Жителька Харківщини підтримувала Росію у забороненій соцмережі

Жінка отримала підозру.

Слідчі оголосили підозру жительці Мерефі, яка поширювала у забороненій в Україні соціальній мережі дописи із підтримкою війни Росії проти України.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Жінка активно підтримувала «руський мир» на просторах інтернету. Так, на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі вона систематично поширювала проросійські дописи на підтримку дій російської армії, країни-агресора та прославляла очільника РФ», — розповіли в прокуратурі.

В одному з постів мешканка Мерефи підбадьорювала громадян інших країн, які прийшли зі зброєю на українську землю.

«Осетины подъехали. А там уже резерв их Чечни подтянулся. СОБР из Беларуси опять тоже там. Братья из Сирии приехали. А сербские братья все 8 лет были на Донбассе! Работайте братья!», — написала на своїй сторінці у соцмережі жінка.

Підозру жительці Мерефи сформували за ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься заперечення тимчасової окупації частини території України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янина з російським громадянством ув’язнили на п’ять років за «рекламу» армії окупантів. Чоловік відправляв своїм знайомим повідомлення з російських Telegram-каналів із закликами до збору коштів для російської армії.

Джерело

Новости Харькова