Жителів Харківщини закликають не брати повістки від людей у балаклавах

Повістки мають вручати тільки військові з відкритими обличчями.

Валківська міська рада звернулася до мешканців із проханням не брати повістки у людей, які одягнені не по формі.

Зокрема, не можна брати документи про призов із рук начебто працівників військкомату, у яких на обличчі є балаклава. Особа, якій хочуть вручити повістку, має вимагати зняти аксесуар з обличчя.

«У разі звернення до вас осіб в балаклавах на обличчях з тим, щоб вручити вам повістку, неодмінно вимагайте від них зняти балаклави та пред’явити документи. Зверніть увагу: посадові особи територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишнього райвійськкомату) мають відповідні посвідчення і не вдягають балаклави під час вручення повісток», — повідомила міськрада.

Нагадаємо, у Харківській області почали активніше видавати повістки до територіальних центрів комплектування. Воєнкоми кажуть, що в Генштабі поставили завдання набрати більше людей і беруть до армії навіть обмежено придатних. Тим часом Кабмін опублікував постанову, яка регулює видачу броні. Перелік тих, хто може її отримати, доволі великий.

Уряд дає можливість підприємцям забронювати співробітників. Але далеко не всі компанії зможуть отримати такий привілей, та й кількість працівників, яких дозволять лишити в тилу, обмежена.

Хто має право на відстрочку та як її отримати, читайте в матеріалі.

Джерело

Новости Харькова