Жителів Харківщини закликають евакуюватися з двох небезпечних населених пунктів

УДоврічній та Куп'янську залишатися дуже небезпечно: обстріли тут посилилися.

У Харківську область продовжують повертатися мешканці, однак загроза обстрілів досі існує.

Мешканцям Дворічної Куп’янського району потрібно евакуюватися, оскільки перебувати у цьому селищі небезпечно через загрозу обстрілів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми зараз наголошуємо, що, наприклад, із населеного пункту Дворічна потрібно евакуюватися, оскільки там знаходитися небезпечно. По Куп’янську така сама ситуація, тому що є загроза постійних обстрілів», — сказав Синєгубов.

Голова ХОВА зазначив, що, на жаль, мешканці не активно бажають виїжджати з Куп’янська, Дворічної, Вовчанська та інших населених пунктів, які потрапляють під обстріли. Вони евакуюються тоді, коли їхні домоволодіння вже непридатні до проживання через пошкодження внаслідок таких обстрілів.

У Куп’янську на сьогодні проживає, за інформацією Олега Синєгубова, близько 20 000 мешканців, у тому числі діти. До війни тут мешкали від 20 000 до 30 000 людей. У Дворічній залишилося близько 20% населення. Ті, хто залишається, попри обстріли — це переважно люди похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці Харківської області не отримали виплати ВПО: чому

На сьогодні у Харкові та області налічується 450 000 внутрішньо переміщених осіб. У місті Лозова на початок війни проживало 10 000 людей, зараз — 60 000. Люди повертаються й у Харків. При цьому, загроза обстрілів залишається на всій території регіону.

«Якщо брати населення міста Харкова, то наразі ми нараховуємо 1 мільйон 100 тисяч людей. Нагадаю, що в часи повномасштабного вторгнення, після першого місяця, у нас залишилося проживати в місті Харкові 200-300 тисяч максимум. Люди повертаються. Звичайно, що зараз вже не так активно, але люди повертаються на ті території, де є відносно безпечно. Відносно безпечно — кажу, тому що ракети С-300 можуть дістати будь-якої частини території Харківської області, і час польоту цієї ракети 30-40 секунд», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, за останні три місяці у Харківській області зареєструвалися ще 40 000 переселенців. Внутрішньо переміщених осіб за потребою розміщують у гуртожитках закладів освіти. Наразі там проживають 2092 людини.

Джерело

Новости Харькова