Жителя Куп’янська підозрюють у допомозі окупантам в розкраданні українського зерна

За інформацією: Суспільне Харків.

Ілюстративне фото. Суспільне Харків/Микита Ольховський

40-річний житель Куп'янська, за даними слідства, який до повномасштабного вторгнення РФ працював у філії однієї з найбільших всеукраїнських аграрних компаній, під час окупації допомагав російським військовим вивозити українське зерно до РФ.

Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

За його даними, після захоплення росіянами частини Харківщини чоловік погодився обійняти посаду начальника відділу управління сільського господарства та продовольства в окупаційній адміністрації.

"Він керував роботою захоплених сільськогосподарських підприємств на окупованій території, погоджував звіти про результати їхньої діяльності, агітував місцевих фермерів перереєстровувати свій бізнес за російським законодавством та сплачувати "данину" до бюджету окупантів. Також, зловмисник розподіляв протиправні обов'язки між співробітниками відділу, організовував виплату заробітної плати своїм підлеглим у валюті держави-агресора та виконував інші організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські функції в інтересах окупантів", — йдеться у повідомленні.

Напередодні контрнаступу у 2022 році чоловік втік з Куп’янського району разом з російськими військами. Нині він переховується на непідконтрольній Україні території, зазначив Абдула.

Жителю Куп'янська повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Точне місце його перебування нині встановлюють.

Читати ще

Читати ще 12 років тюрми отримав житель Куп’янська: під час окупації РФ він охороняв штаби росіян і шукав із ними партизанів

Читати ще Колишнього правоохоронця з Куп’янська обвинувачують у колабораціонізмі: його заочно судитимуть у Харкові

Читати ще Колишньому заступнику Куп’янського міського голови повідомили про підозру у держзраді

Новости Харькова