Жителя Харківщини засудили на 10 років тюрми за підпал екскоханої

Вбивство сталося влітку у Лозівському районі.

Чоловік завдав жінці 30 ударів та підпалив.

Первомайський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 45-річного чоловіка, який вбив та підпалив колишню кохану та призначив йому покарання у вигляді десяти років ув’язнення. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, у серпні цього року у селі Красне Лозівського району чоловік напідпитку завітав до своєї колишньої коханої — 50-річної жінки. Однак між ними виникла сварка, під час якої чоловік вдарив багато разів жінку металевою трубою, а потім підпалив.

«Під час розмови вони почали сваритись на фоні своїх стосунків. Чоловік вихопив у дівчини з рук телефон, а після цього наніс їй 5 ударів металевою трубою, від чого вона впала на підлогу. На цьому зловмисник не зупинився: він вдарив її ще 25 разів по різних частинах тіла. Розуміючи, що жінка не дихає, він вирішив приховати свій злочин. Він накрив потерпілу одягом, підпалив та втік з вкраденим телефоном. Жінка померла», — розповіли в прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 4 ст. 185 (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україні. Триває строк на апеляційне оскарження.

«У судовому засіданні чоловік щиро розкаявся», — кажуть у прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, пожежа в одному з будинків у Красному сталася рано вранці 3 серпня. Тіло 50-річної власниці будинку знайшли під час гасіння вогню. Як з’ясували слідчі, зловмисник, який вбив та підпалив жінку, був раніше неодноразово судимий.

Джерело

Новости Харькова