Жителя Харківщини засудили до п’яти років тюрми за пограбування односельця

Крадіжка сталася навесні минулого року.

Чоловік допомагав по господарству, а потім поцупив метал у хазяїна.

У Змієві засудили 42-річного жителя села Безпалівка у Чугуївському районі, який обікрав односельця. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п’яти років ув’язнення. У суді крадій повністю визнав провину та розкаявся.

За даними слідства, крадіжка сталася у травні минулого року. Чоловік допомагав односельцю по господарству, а коли його не було вдома, викрав метал. Слідчі з’ясували, що раніше чоловіка вже притягали до кримінальної відповідальності.

«Встановлено, що обвинувачений допомагав потерпілому по господарству, але, користуючись відсутністю господаря, вирішив викрасти його майно. Зловмисник «забрав» собі з господарчої будівлі металеві вироби та втік. Відомо, що це не перший злочин чоловіка. До цього він вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі і за крадіжки», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин обкрадав пошкоджене під час обстрілів підприємство. Із грудня 2022 року по січень минулого року чоловік викрадав майно з території державного сільськогосподарського підприємства у селі Дворічний Кут (Солоницівська громада, Харківський район).

Джерело

Новости Харькова