Жителі Харківської області залишилися без газу та світла через обстріли

4500 абонентів у Куп'янську не можуть користуватись газовими плитами.

Через обстріли Харківщини частина жителів залишилася без газу та світла.

Минулої доби російські окупанти пошкодили обстрілами газопровід. Унаслідок пошкодження припинили газопостачання близько 4500 абонентам у Куп’янську. Окрім цього, внаслідок пошкоджень електроліній без світла залишилися 11 000 жителів Вовчанської громади. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

«Роботи з відновлення газової мережі тривають. Також на Харківщині через обстріли пошкоджено лінії електропередачі, знеструмлено 11 тисяч споживачів у місті Вовчанськ та прилеглих селах. Роботи з відновлення постачання тривають», — розповіли у Міненерго.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, газопровід був пошкоджений у неділю 20 серпня під час обстрілу з боку загарбників села Колісниківка у Куп’янському районі. Також у селі пошкоджень зазнав приватний будинок. Рятувальники виїжджали перевіряти місця влучання російських снарядів на Куп’янщині. Там виявили пошкоджений газогін та автомобільний міст.

У Вовчанську під час обстрілу загинув 71-річний чоловік. У місті пошкоджень зазнав приватний будинок, квартира та будівля закладу охорони здоров’я. Після обстрілів виникли пожежі. Уранці зайнявся дах і конструкції недіючої будівлі лікарні на площі 1000 квадратних метрів і суха трава біля приватного житлового будинку — 0,8 гектара. Останній осередок горіння вдалося ліквідувати близько 14:00.

Як писав KharkovNEWS.info, минулої доби російські окупанти проводили наступ у районі села Синьківка, розташованому у Петропавлівській громаді Куп’янського району. До  Куп’янська звідти лишається 10 кілометрів. Наступальні дії ворога були безуспішними.

Джерело

Новости Харькова