Жителі Харківської області купили 400 домівок замість зруйнованих

Більшість людей обирає квартири.

За програмою «єВідновлення» жителі Харкова та області купили 314 квартир і 93 приватних будинки.

Більшість заявників придбали житло у Харківській області, деякі обрали нові домівки на Київщині, Дніпропетровщині, Полтавщині та Львівщині. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації. Ще близько 100 жителів області не скористалися сертифікатами.

«Наразі житловими сертифікатами скористалися 506 заявників, із них 407 придбали житло на Харківщині, решта в Київській, Дніпропетровській, Полтавській, Львівській та інших областях країни. Вартість придбаного житла складає більш як 670,3 мільйона гривень», — розповіли у ХОВА.

Усього у регіоні комісії сформували 1897 сертифікатів про надання компенсації за зруйноване житло на загальну суму понад 2,7 мільярда гривень.

Також на Харківщині виплачують компенсацію за пошкоджене майно. Сума компенсацій склала майже 1,9 мільярда гривень, із яких уже виплатили понад 1,7 мільярда гривень. Гроші отримали 18 521 заявник. Найбільше заяв надіслали жителі Ізюмщини, Харківського та Чугуївського районів.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові відбудовують пошкоджений через російські обстріли у 2022 році будинок по вулиці Бучми, 36. Завершити робити планують до кінця року.

Джерело

Новости Харькова