Житель Куп’янського району примусив знайомого віддати автівки окупантам

Зловмисник отримав підозру.

Колаборант надав окупантам житло і забрав для них автівки у свого знайомого.

Слідчі оголосили підозру 47-річному мешканцю села Плоске (Куп’янський район), який під час окупації активно співпрацював із російськими військовими. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, чоловік раніше мав проблеми із законом. На початку травня минулого року він добровільно надав свою домівку окупантам. У його домоволодінні загарбники жили до вересня, поки село не було звільнене.

У червні колаборант разом з російськими військовими, у яких була з собою стрілецька вогнепальна зброя, приїхав до свого знайомого. Чоловік погрожував йому та примусив віддати ключі від машини «ВАЗ» й трактора.

«У результаті окупанти заволоділи зазначеними транспортними засобами й змогли використовувати їх у власних цілях», — розповіли в прокуратурі.

Підозру чоловікові оголосили за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, колишній поліцейський із Великого Бурлуку, намагаючись вислужитися перед окупантами, віддав їм у користування кафе дружини та службовий автомобіль.

Джерело

Новости Харькова