Житель Харкова щонайменше 10 разів повертав посилки з муляжами замість телефонів на пошту — поліція

За інформацією: Суспільне Харків.

Підозрюваний у крадіжках телефонів. Поліція Харківщини

У Харкові планують взяти під варту 39-річного чоловіка, якого підозрюють у крадіжках. У поліції кажуть, що він замовляв телефони, забирав посилки з пошти, а замість справжніх девайсів клав у пакунки для повернення продавцям муляжі. Поліції відомо про щонайменше 10 таких випадків.

За даними пресслужби поліції регіону, чоловік "працював" на території Холодногірського, Новобаварського, Слобідського районів Харкова та Харківського району області.

"У вересні 2023 року до поліції надійшла заява від директора відділення поштового зв’язку про те, що невідомий вчинив крадіжку мобільного телефону, поклавши замість нього муляж при поверненні посилки. Зловмисником виявився 39-річний раніше неодноразово засуджений за скоєння майнових злочинів харків’янин, який розшукується відділом поліції у місті Сміла Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області за скоєння шахрайських дій", — сказано у повідомленні.

Муляжі телефонів, які знайшли у жителя Харкова. підозрюваного у крадіжках, під час обшуку поліції. Поліція Харківщини

У підозрюваного провели обшук, під час якого вилучили 55 муляжів мобільних телефонів, коробки з-під мобільних телефонів різних марок, пломби для пакування Apple іPhone, сім-картки різних операторів мобільного зв’язку, паспорти громадян України.

"Для здійснення злочинної діяльності чоловік використовував спеціальний мобільний застосунок, інтерфейс якого дублює мобільний застосунок державного порталу "Дія". Він вставляв своє фото та особисті дані інших осіб. Крім того, використовував підроблені паспорти громадян України", — повідомила поліція.

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Новости Харькова