Житель громади на Харківщині допомагав окупантам будувати блокпости

Колаборант також лагодив техніку росіян.

Житель села Щасливе Ізюмського району добровільно зголосився працювати на окупантів.

За даними Харківської обласної прокуратури, під час окупації місцевий мешканець добровільно перевозив старі шини, бетонні стовпи та деревину для будування російських блокпостів.

Крім того, чоловік вказав загарбникам на будинок односельчанина, який виїхав з оселі в іншій регіон країни. Росіяни зайняли помешкання та декілька місяців жили в ньому.  

«Поплічник окупантів також допомагав російським військовослужбовцям лагодити їх техніку. Чоловік мав навички з ремонту автомобілів і проводив ці роботи за місцем свого мешкання, де у нього були усі необхідні інструменти», — розповіли в прокуратурі. 

Після звільнення району колаборант намагався переховуватись від правосуддя на території Харківщини. СБУ встановила місце знаходження та затримала 45-річного чоловіка.

Йому повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою. 

Як писав KharkovNEWS.info, аграрій з Куп’янська вивіз понад 10 тисяч тонн соняшника до Росії. Справу колаборанта передали до суду.

Джерело

Новости Харькова