Житель Борової допоміг окупантам вивезти соняшник до Росії

Чоловіка судитимуть.

Чоловік добровільно прийшов до окупантів та заявив, що хоче працювати на них.

До Київського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 49-річного мешканця селища Борова (Ізюмський район), який під час окупації допоміг загарбникам вивезти до Росії врожай соняшника. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, чоловік сам прийшов до адміністрації російських окупантів і заявив про готовність співпрацювати. Він сказав, що може очолити будь-яке фермерське господарство, оскільки знає, що більшість їхніх власників виїхала з Борової. Так він отримав посаду.

«Окупанти призначили чоловіка «керівником» одного з сільськогосподарських підприємств у селищі Борова. Колаборант передавав російським військовим паливо та сільськогосподарські культури підприємства», — розповіли у прокуратурі.

Крім цього, «керівник» узяв працювати до себе людей та організував збір урожаю. У серпні 2022 року чоловік отримав від загарбників транспорт, на який він завантажив урожай соняшника. Потім цей урожай попрямував до Росії.

Обвинувальний акт щодо чоловіка складений за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів воєнізованим формуванням держави-агресора та провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Зараз обвинувачений перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Харківської області, який допомагав російським окупантам вивозити українське зерно в Росію. Його викрили на деокупованій території, хоча колаборант намагався приховуватися.

Джерело

Новости Харькова