Із полону повернувся зниклий безвісти в Бахмуті житель Харківщини

Сергій Пугасій (на фото зліва) зник безвісти у лютому 2022 року.

Під час Великоднього обміну додому повернулися вісім військовослужбовців, якими опікувалися у Харківському координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Це військові ЗСУ, НГУ і тероборони. 

16 квітня під час обміну військовополоненими в Україну повернулися 130 захисників, які боронили Україну. Серед них, зокрема, житель села Алісівка (Близнбківська громада) Сергій Пугасій. Військовий вважався зниклим безвісти з лютого, йому 49 років. Востаннє виходив на зв’язок із рідними з Бахмута.

«У полоні він був з 22 лютого. Нарешті вдома! Вітаємо!» — повідомили у Близнюківській громаді.

У Харківському координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими говорять, що 16 квітня вдалося обміняти 8 захисників, рідні яких зверталися до них, за час роботи центру (з грудня) — 32 бранця. Це жителі військові ЗСУ, Нацгвардії, територіальної оборони з Харкова, Лозової, Кегичівки, Полтави.

Як повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, 16 квітня зі полону додому повернулися ще 130 захисників України: 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту.

«Деякі звільнені мають поранення, числені контузії та втрачені кінцівки. А 48 зі 130 звільнених оборонців вважались зниклими безвісти», — написав Лубінець.

Як писав KharkovNEWS.info, Консультаційний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Східного регіону почав працювати 23 грудня 2022 року. Східний офіс охоплює Харківську, Полтавську, Донецьку, Луганську, Запорізьку, Дніпропетровську області. Але сюди можуть звертатися рідні захисників та захисниць із будь-якого куточка України.

Усі послуги в Центрі надаються безкоштовно. Консультанти працюють за принципом «єдиного вікна» і допомагають написати заяви до Нацполіції, до військової частини щодо грошового забезпечення.

Родини можуть звертатися за телефоном: 0 800 300 176 або за адресою Харків, вулиця Космічна, 21 (праве крило) щодня, окрім вихідних, із 09:00 до 21:00.

Джерело

Новости Харькова