Із палаючої багатоповерхівки неподалік Харкова евакуювали мешканців

Жителям будинку загрожувала небезпека через задимлення.

У багатоповерхівці утворилося сильне задимлення.

Увечері 20 квітня виникла пожежа у дев’ятиповерховому житловому будинку по вулиці Сумський Шлях, 54 у селищі Солоницівка. Близько опівночі горіла електрощитова на першому поверсі. Вогонь охопив два квадратних метри площі. У приміщенні утворилося багато диму, тому потрібно було евакуювати мешканців. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«Задимлення швидко розповсюдилось на верхні поверхи, загрожуючи тамтешнім мешканцям. Задля убезпечення життя і здоров’я людей було прийняте рішення про негайну евакуацію. Всього з небезпечної зони у супроводі рятувальників виведено на свіже повітря 10 осіб», — розповіли у ГУ ДСНС.

Повністю загасили вогонь о 1:11. У гасінні пожежі брали участь 11 людей особового складу ДСНС, вони працювали на трьох одиницях техніки.

Як писав KharkovNEWS.info, у середу 19 квітня у селищі Сахновщина (Красноградський район) через вибух газоповітряної суміші, що утворилася всередині будинку, виникла пожежа. Під час розбору завалів рятувальники знайшли тіло 65-річного власника будинку.

Джерело

Новости Харькова