Японія допоможе Харкову готуватися до зими

Ігор Терехов провів перемовини з японськими партнерами.

Японці закуповують для Харкова енергетичне обладнання.

Мер Харкова Ігор Терехов у Берліні зустрівся з представниками Міністерства економіки Японії та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) в Україні. На перемовинах йшлося про надання Харкову термінової допомоги. Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Зокрема, сторони обговорили передачу місту енергетичного обладнання, яке вже зараз закупляється за кошти японських партнерів, а також плани щодо майбутньої співпраці у сфері енергетики і теплопостачання», — розповіли у міськраді.

За інформацією міськради, Японське агентство міжнародного співробітництва вже допомагає Харкову. Зокрема, воно передало комунальному підприємству «Харківські тепломережі» по три котли та насоси для ТЕЦ, понад чотири кілометри трубопроводів, 300 одиниць запірної арматури, великий автокран, бульдозер і три екскаватори. Спецтехніку також надали «Шляхрембуду» та іншим комунальним підприємствам міста.

Як писав KharkovNEWS.info, Чехія пообіцяла надати Харкову три когенераційні установки, Німеччина — чотири. Допомогу місту обговорили під час візиту Ігоря Терехова до Берліну.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова