Які змішувачі кращі: італійські або німецькі?

Більшість якісних змішувачів, що представлені на стендах магазинів, належать італійським або німецьким виробникам. Серед італійських компаній найвідомішими є Paffoni, Gessi, Devit та Cea Design. Усі ці бренди об’єднує прагнення створювати естетичну сантехніку з характером та унікальними тактильними характеристиками. Німецькі виробники цінуються за лаконічний дизайн та довговічність механізмів. У Європі популярні компанії Hansgrohe, Axor, Kludi та Am.Pm. Окремо варто згадати змішувачі Grohe (https://www.santechshara.ua/santehnika/smesiteli/producer_grohe/) як найбільш доступні та популярні в Україні.

Чим відрізняються змішувачі різних виробників?

Запірна арматура, виготовлена в Німеччині та Італії, глобально не відрізняється. Понад 90% змішувачів зроблені із латуні, покриті шаром нікелю та хрому. Якість фінішного покриття також не надто відрізняється, адже Paffoni, Kludi та інші топові компанії використовують однаковий оксид хрому. Виробники змагаються лише лінійками доступних відтінків. Компанії з Італії зазвичай мають величезний вибір відтінків: золото, мідь, платина, нікель, чорний хром та ще більше варіантів порошкових покриттів. Серед німецьких брендів такою різноманітністю може похвалитись лише Hansgrohe чи торгова марка Axor, яка є частиною цієї компанії.

Обирайте змішувач, а не назву бренду

Важливо знайти кран, який подобатиметься візуально, буде зручним у керуванні та не потребуватиме протирання після кожного дотику. На останній пункт можна не зважати, якщо вам принципово мати змішувач чорного кольору чи з дзеркальним покриттям. Ми розповімо, як обрати дійсно зручний та довговічний змішувач, орієнтуючись на декілька аспектів.

  • Зважайте на форму та розташування важеля;

Більшість кранів для ванни та кухні є одноважільними. Вони мають одну ручку для регулювання температури та інтенсивності потоку. Розмір та форма важеля — питання смаку, а розташування впливає на практичність пристрою. Якщо важіль керування розташований згори, корпус постійно бруднитиметься від мокрих рук. Моделі із боковим розташуванням ручки значно практичніші. Незручними вони будуть тільки для шульги, адже важіль завжди розташований з правого боку.

  • Обирайте кран с пластиковим чи силіконовим аератором;

Конструкція та матеріал аератора впливає на довговічність крана. Цей невеликий пристрій на кінці виливу змішує воду з повітрям, утворюючи м’який, приємний струмінь води. Традиційно аератори виготовляли із металу, але такі моделі швидко покривались іржею та нальотом. Більшість сучасних кранів мають пластикові аератори, які легко знімаються для очищення. Якщо у вас дуже жорстка вода, обирайте модель із силіконовим аератором, його найлегше відчистити від вапнякового нальоту.

Джерело

Новости Харькова