Які дороги на Харківщині найбільш зруйновані через війну

В "Укравтодорі" назвали чотири проблемні напрямки.

Найгірше під час війни «зарекомендували» себе траси, які вже давно вичерпали свій ресурс. Оновлені до 24 лютого магістралі вистояли.

На даний момент найгірші траси на чотирьох напрямках: Вовчанському, Великобурлуцькому, Борівському і в бік Дворічної. Про це «Суспільному» повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківщини Андрій Алексєєв.

«Є місця, вщент зруйновані. Вони не витримали. Є покриття, але вони у досить незадовільному стані. Ми їх намагаємося привести до ладу. Але там є питання по обстеженню піротехнічними бригадами. Чекаємо, коли там можна працювати в повний зріст», — сказав Алексєєв.

На цих напрямках дороги відслужили свій нормативний термін. Під час війни додалося навантаження від проходження військових колон. На цих дорогах дорожники проводять ямковий ремнт. Говорять, так треба з точки зору доцільності.

«Ми ремонтуємо ділянки, як ми називаємо, суцільними картами, тільки там, де вщент зруйновані і взагалі немає проїзду. Таких усього дві на всю область. Ми даємо проїзд», — говорить Алексєєв.

Траси на Куп’янськ та Ізюм, які були капітально відремонтовані до повномасштабної війни, витримали навантаження.

За словами Алексєєва, за час війни на Харківщині було зруйновано третину мостів.

Джерело

Новости Харькова