Як знайти роботу в Інтернеті та не стати жертвою онлайн-шахраїв

В останні роки з’являється все більше видів заробітку, які дозволяють працювати, не виходячи із дому. Це зручно, комфортно і дозволяє суттєво заощадити час. Але водночас кількість шахраїв у мережі також збільшується. Тому вкрай важливо не тільки знати, як заробити вдома, а й володіти інформацією про те, як не стати жертвою обману.

Детальніше про віддалену роботу

Людина, яка працює віддалено і не є офіційним співробітником тієї чи іншої компанії, називається фрілансером. Або, іншими словами, найманим працівником. Інтернет дозволяє тему легко знаходити замовників, комунікувати з ними та отримувати від них оплату за свою працю.

У процесі розвитку фрілансу почали з’являтися спеціалізовані ресурси, головне завдання яких – зводити замовників та виконавців разом.

І якщо раніше віддалена робота передбачала переважно підробітки, то пандемія коронавірусу автоматично вивела її на новий рівень. За останні кілька років багато компаній почали працювати віддалено. А це означає, що у виконавців з’явився шанс влаштуватися на посаду в штат фірми. Часто це фірми, які знаходяться за кордоном. Більше немає значення, де співробітники перебувають територіально. Головне, щоб вони мали змогу виходити на зв’язок та якісно виконувати покладені на них обов’язки.

Яку роботу можна знайти, не виходячи із дому? Варіантів безліч. І ось основні з них:

  • копірайтер;
  • менеджер інтернет-магазину;
  • маркетолог;
  • дизайнер;
  • адміністратор сайтів;
  • програміст.

Якщо для вас важлива робота, яка б дала поштовх вашій подальшій кар’єрі, то зверніть увагу ще й на такі рішення:

  • Репетитор. Така робота відмінно підійде для тих, хто хоче набути педагогічного досвіду. А ще вона стане чудовим варіантом заробітку для студентів. Викладати можна ті предмети, які самому студенту даються легко і в яких він досяг успіху.
  • Менеджер у соціальних мережах. Без цих фахівців не обійтися, якщо необхідно розкрутити свій бренд та підвищити його впізнаваність в Інтернеті.
  • Транскрипціоніст. Робота, яка не потребує додаткових навичок чи досвіду, а тому впоратися з нею може кожен. Необхідно прослуховувати аудіозаписи та оформлювати почуте у текстовому форматі.
  • Оцінювач пошукових систем. Усі пошукові системи потребують регулярного оновлення своїх алгоритмів. Оцінювачі – це люди, які працюють з формами зворотного зв’язку та впливають на покращення цих алгоритмів.
  • Веб-дизайнер. Достатньо прибуткова професія, причому попит на послуги веб-дизайнерів ніколи не падає. Саме до них звертаються коли потрібно розробити логотип або створити оформлення сайту. Веб-дизайнери беруть на себе художнє оформлення різних проектів і графічну подачу інформації різного характеру.
  • Рекрутер. Для того, щоб публікувати вакансії та шукати грамотних виконавців, також необхідний лише доступ до Інтернету. Віртуальні рекрутери ознайомлюються з резюме, які їм надсилають, обдзвонюють претендентів, приймають рішення щодо того, підходить людина для тієї чи іншої роботи чи ні.
  • Онлайн-інфлюєнсер. Не обов’язково працювати на інших. Вкладайтесь у самого себе. Для цього достатньо мати обліковий запис в одній з популярних соціальних мереж і регулярно наповнювати його цікавим контентом. Чим більша ваша аудиторія, тим дорожче ви зможете продавати рекламу на своєму каналі.

Віддалена робота має багато переваг. Вона дозволяє працювати у зручному для вас графіку. Крім того, ви зовсім не будете зав’язані на певному місці. Але задля справедливості слід зазначити, що підходить вона далеко не всім. Якщо вам важливе живе спілкування з людьми або ви не відрізняєтеся самоконтролем, то вам краще розглянути інші варіанти.

Як знайти віддалену роботу?

Для полегшення пошуків роботи було створено численні біржі фрілансу. Крім того, є окремі сайти, на яких можна розміщувати резюме та там же переглядати вакансії різних компаній чи окремих замовників.

Першим вашим кроком має стати реєстрація на одному з таких сайтів, після чого ви зможете розпочинати пошук замовників. Звертайте увагу на тих із них, які пропонують роботу саме онлайн.

До речі, підробіток може бути не лише активним, а й пасивним. Наприклад, фотографи часто завантажують свої роботи на фотостоки, звідки вони поступово розпродаються.

Цікавий варіант дистанційного заробітку – дропшипінг. Він передбачає управління поставками, коли роздрібна торгівля реалізується без зберігання продукції складі в посередника.

Як при пошуках віддаленої роботи уникнути шахраїв?

Під час пошуку онлайн-роботи дуже легко потрапити на шахраїв. Тому заздалегідь ознайомтеся з рекомендаціями, як убезпечити себе від них:

  • Якщо від вас просять депозит, без якого інакше розпочати роботу неможливо, то ви зі стовідсотковою ймовірністю потрапили на шахраїв.
  • Відмовляйтеся від роботи, якщо вам не пояснюють, що саме від вас потрібно. Інакше ви, самі того не знаючи, можете стати співучасником злочинних дій інших людей.
  • Не платіть за навчання, якщо цього вимагає потенційний роботодавець.
  • Якщо в оголошенні вам обіцяють великі гроші, але при цьому не вимагають від вас ні знання, ні досвіду, то навіть не витрачайте свій час на такі варіанти.
  • У жодному разі не переводьте роботодавцю гроші. Іноді біржі беруть свій відсоток за те, що звели вас із замовником. Але звертайте увагу, щоб це були справді перевірені сервіси.
  • Уникайте фінансових пірамід, вкладення у товари, казино чи онлайн-ігор. Ніхто просто так не розкидається грошима. А тому якщо вам пропонують можливість швидко і легко розбагатіти, це напевно обман.

Якщо у вас немає досвіду, то краще почніть свій трудовий шлях із пошуку замовлень на фріланс-біржах. Там ви набудете досвіду і напрацюєте хороше портфоліо. А вже маючи перелік гідних робіт, ви зможете надсилати своє резюме до різних компаній.

Найголовніше – не бійтеся помилитися. А припустившись помилки, не опускайте руки. Перші кроки завжди даються непросто. Але якщо ви не здастеся і систематично підвищуватимете ступінь свого професіоналізму, то вже дуже скоро зможете вийти на гідний рівень доходу.

Джерело

Новости Харькова