Як у Харкові подрібнюють зруйновані Росією будинки

Елементи будинків вивозять на спеціальний майданчик.

Усі відходи щвидко перемелює спеціальний подрібнювач.

Відходи будівельних матеріалів, які утворилися від руйнування обстріляних будинків, вивозять із Харкова на майданчик КП «Муніципальна компанія поводження з відходами». Тут уламки бетонних конструкцій та цегли подрібнюють і перероблюють.

«Зазвичай відходи руйнацій мають досить великі габарити, тому перед їх подрібненням використовують гідромолот. Завдяки цьому великі глиби розламуються на кілька частин, після чого їх можна завантажувати до подрібнювача. Його потужність складає 50-60 куб. м/год. Зараз підприємство має змогу переробляти майже всі відходи руйнацій в тих обсягах, що привозять на майданчик для складування», — повідомили у КП.

Подрібнювач працює на майданчику. Фото: Харківська міськрада. 

Навесні темпи розбору та відновлення пошкоджених будинків зростуть, і, відповідно, збільшиться кількість відходів, для переробки яких знадобиться потужніша техніка. У цей час, сподівається міська влада, з’явиться дозвіл на знос тих будинків, які не можна відновити. 

Уже зараз компанія поводження з відходами планує придбати новий подрібнювач, який зможе без попередньої обробки переробляти більш габаритні відходи з потужністю від 200 до 250 куб. м/год. Як зазначили на підприємстві, це дозволить скоротити час на переробку більшого обсягу відходів руйнувань.

Нагадаємо, у місті пошкоджені більше половини будинків, понад 4500 із 8200. П’ятсот будинків відновити не можна.

Джерело

Новости Харькова