Як підібрати дизайн вікон під інтер’єр?

Вікна — це перше, що впадає в очі, коли входиш у приміщення. Вони привертають до себе увагу як джерело світла, але в той же час вони можуть стати центральним акцентом в інтер’єрі завдяки своєму оформленню. Сьогодні можна придбати як класичні штори, так і сучасні римські штори та ролети. А ми розповімо, як правильно і гармонійно підібрати оформлення вікон під будь-який інтер’єр.

Відповідність стилю інтер’єру

Насамперед треба відштовхуватися від того, який саме стиль інтер’єру витриманий у приміщенні.

  • Для класичного підходять традиційні завіси та портьєри. Звичайно, велика кількість ламбрекенів, воланів, рюшів і багатошаровість зараз уже відійшли в минуле. Але можна повісити однотонні портьєри довжиною в підлогу або напівпрозорий тюль без візерунків, якщо кімната знаходиться на північній стороні. Такий прийом не буде обтяжувати приміщення і зробить кімнату сучаснішою.
  • Скандинавський стиль передбачає мінімалістичне оформлення вікна. У Данії, Швеції, Фінляндії переважають прості та світлі інтер’єри. А вікна вони іноді зовсім нічим не оформляють, залишаючи їх порожніми. Для захисту від сонця використовуються ролети та римські штори. Такі ви легко знайдете на https://sunset.kiev.ua/uk/rimski-shtori/ .
  • Стиль хай-тек дозволяє багато. Але він досить суворий, і тут, переважно, використовуються прості форми та відтінки. Навряд чи ви побачите у такому інтер’єрі на вікнах мережива та тюлі. Підвіконня тут відчинені, а на склі висять рулонні штори. Відтінки теж дуже стримані — білий, сірий, графіт, бежево-коричневі кольори, синій і навіть чорний колір.
  • Прованс та кантрі дуже затишні та «домашні», такі стилі інтер’єру частіше використовуються в заміських будинках та на дачах. Тому тут можна повісити штори з яскравими візерунками в квіти, клітинку і смужку. Єдине, чого варто уникати — це, знову ж таки, складних форм, великої кількості тканини та складок.
  • Обираємо штори по колірному співвідношенню до інтер’єру

    Існує три основні схеми підбору штор під відтінки інтер’єру. Незалежно від того, який стиль ви обрали, варто дотримуватись цих правил. Ось поради дизайнерів.

    • Штори, що зливаються за кольором зі стінами

    Безпрограшний варіант, який, до того ж, зробить приміщення просторішим візуально. Але це тільки в тому випадку, якщо стіни і штори будуть виконані в світлих тонах. Не обов’язково підбирати ідентичні кольори, можна взяти штори на відтінок світліше або темніше. При такому прийомі можна не думати, що штори повинні збігатися з іншим текстилем у кімнаті. Цілком достатньо того, що вони підходять до стін і створюють з ними єдиний цілісний фон.

    • Штори як яскравий акцент у приміщенні

    А тут все навпаки — штори виступають яскравим акцентом у кімнаті. Ось тут вже важливо, щоб оздоблення приміщення було максимально нейтральним і однотонним, виконаним у світлих тонах. На цьому тлі яскраві штори виглядатимуть цікаво, але й ненав’язливо. І тут необхідно приділити увагу й іншому текстилю у приміщенні. Добре, якщо такі яскраві акценти під колір штор будуть розкидані по всій кімнаті: подушки на дивані, скатертина на столі або інші елементи інтер’єру.

    • Нейтральні штори

    До таких відносять штори та портьєри ахроматичних кольорів. Ахроматичними вважаються білий, чорний, сірий та відтінки нюд. Можна обрати кремовий, бежевий, пісочний, світло-сірий. Ці відтінки будуть абсолютно нейтральними і поєднуватимуться з усім. Відтінок фіранок зовсім не обов’язково повинен збігатися з кольором стін, меблів або текстилю, він може бути єдиним у приміщенні, і при цьому не вибиватиметься із загальної концепції.

    Джерело

    Новости Харькова