Як обрати ковдру, корисні поради

Ковдри завжди створюють атмосферу затишку та тепла. Коли ви накриваєте себе ковдрою, то відчуваєте контроль над своїм тілом, будь-якої миті ви можете сконцентруватися або навпаки – розслабитися. Ковдри допомагають утримувати температуру вашого тіла на оптимальному та комфортному рівні.

Вчені довели, що ковдри позитивно впливають на сон людини та допомагають боротися з безсонням. У людей, які сплять під ковдрою, покращується якість сну і вони більше висипаються, ніж люди, які засинають без ковдри.

Великий асортимент ковдр можна знайти на інтернет майданчику Shafa.ua. Ми працюємо тільки з перевіреними постачальниками, які надають нам вироби вищої якості. У нашому каталозі ви можете знайти різні розміри ковдр, їх призначення та різні типи наповнювачів. У розділі https://shafa.ua/uk/home/dlya-spalni/odeyala можна вибрати ковдру як для себе, так і для родичів і родичів. Наші клієнти завжди відмічають високу якість постільної білизни, як радує їх вже не один рік.

Які бувають розміри, типи та наповнювачі ковдри?

Розміри

Тип

Наповнювачі

100х140 см

дитяча

байкова ковдра без наповнювача

110х140 см

дитяча

файбер, шовк, вата,  вовна вівці, бамбукове волокно

140х205 см

односпальна, полуторна

шовк, вовна, вата, вовна мериноса, вовна вівці, верблюжа вовна, пух, холлофайбер, лебяжий пух, байкова без наповнювача, синтепон, бамбук, евкаліпт

145х185 см (електроковдра)

полуторна

вуглецеве волокно

175х205 см

двоспальна

шовк, вата, вовна мериноса, вовна вівці, верблюжа вовна, холлофайбер, пух, лебяжий пух, синтепон, бамбук, евкаліпт

185х190 см (електроковдра)

двоспальна

вуглецеве волокно

200х220 см (евро)

двоспальна

шовк, вовна мериноса, вовна вівці, верблюжа вовна, холлофайбер, пух, лебяжий пух, бамбук, евкаліпт

Як вибирати ковдру?

Багато що значить у ковдрі щільність. Чим щільніше вони, тим тепліше та комфортніше під ними засинати. За щільністю розрізняють:

  • 150 – 220 грам на квадратний метр – низька щільність, чудовий варіант підходить для літа та теплої весни;
  • 300 грам – середня щільність, всесезонний варіант;
  • 400 грам – висока щільність, яка ідеально підходять на холодну морозну погоду.

Також звертайте увагу на кількість точок або сонечок на упаковці: чим їх більше, тим тепліша ковдра. Зазвичай п’ять точок – це максимальна теплість, одна – мінімальна.

Як вибрати дитячу ковдру

Вироби повинні:

  • Пропускати через матеріал наповнювача повітря.
  • Мати високу гігроскопічність, швидко вбирати вологу і навпаки виводити її.
  • Відповідати погоді і сезону за вікном.
  • Бути простими у догляді, пратися руками або у машинці, швидко сохнути.
  • Відповідати розмірам для дитини.
  • Не викликати алергію.
  • Не бути важкими.

Догляд за виробами

Багато в чому догляд за ковдрою залежить від технології шиття та матеріалу. Деякі моделі взагалі не можна прати в пральній машинці, а деякі матеріали вимагають звернення до хімчистки.

Хімчистка – це, звичайно, буде не економно. У цьому випадку не обійтися без супутніх витрат. Ковдру потрібно упакувати, відвезти до хімчистки, забрати. Якщо ви не бажаєте витрачати кошти і свій час, відразу віддавайте перевагу тим матеріалам, які підлягають пранню в домашніх умовах.

Прання руками теж вимагатиме достатньо вашого часу та зусиль. Через розміри не завжди зручно, але цілком можна впоратися з дитячими розмірами.

Найзручніше випрати ковдру в пральный машині.  Для цього необхідно звернути увагу на умовні позначення на бірці виробника та слідкувати їм. Вибирайте вказану температуру, силу віджиму та режим прання.

Джерело

Новости Харькова