Як харків’янам, які повертаються до міста, зробити перерахунок за воду

Знадобляться документи про виїзд.

Жителі Харкова, які під час війни виїхали з міста в інший населений пункт України або за кордон і зараз повернулися, можуть зробити перерахунок за послуги із централізованого водопостачання та водовідведення.

Комунальне підприємство «Харківводоканал» опублікувало відповідний шаблон заяви для звернення харків’ян щодо перерахувань. Заява пишеться на ім’я начальника абонентського відділу відповідного району. У ній указується прізвище, ім’я та по батькові, адреса проживання в Харкові, номер телефону. У тексті заяви зазначається період, за який абонент просить зробити перерахунок та копії документів, які підтверджують виїзд людини. Перерахунок потрібен людям, у квартирах яких немає лічильників.

«Харківводоканал» продовжував робити нарахування, оскільки не мав інформації щодо їхнього місця перебування. Тому абонентам потрібно підтвердити те, що вони не знаходилися у певний період під час війни у квартирах та не користувалися послугами. Підтверджувальними документами може бути довідка внутрішньо переміщеної особи чи документи від Міграційної служби.

«Перерахунок проводимо людям, які виїхали з Харкова, а тепер повертаються. Люди виїхали, не користувалися нашими послугами, але ми їм нараховували. Чому нараховували — тому що ми не знали документально, де вони, коли поїхали, коли повернулися. Тепер вони повертаються, надають нам документи й ми їм робимо перерахунок. Потрібні будь-які документи, які підтверджують, що вони кудись виїжджали. Це може бути довідка переселенця, документ про те, що вони перетинали кордон, Міграційна служба — будь-який документ, що підтверджує, що ви не знаходилися у своїй квартирі. Якщо щось не зрозуміло, можна просто зателефонувати до абонентського відділу, проконсультуватися, які саме документи потрібні, оскільки може у людини якась своя окрема історія», — пояснили KharkovNEWS.info у комунальному підприємстві «Харківводоканал».

Робитимуть перерахунок за весь період, коли людина не знаходилася в Харкові та не користувалася послугами, окрім часу, коли всі комунальні послуги були безкоштовними. Нагадаємо, КП «Харківводоканал» відновило нарахування з 1 червня 2022 року. Наразі в шаблоні у періоді нарахувань указаний лише 2023 рік, однак, якщо людині потрібно зробити перерахування за 2022 рік, то потрібно просто це вказати у заяві. Завантажити шаблон заяви на розгляд можна за посиланням тут.

Шаблон заяви для розгляду: КП «Харківводоканал»

Як писав KharkovNEWS.info, власники квартир і будинків у Харківській області, домоволодіння яких постраждали внаслідок  бойових дій, можуть зробити перерахунок вартості послуг з розподілу природного газу. Звернення щодо перерахунку можна надіслати поштою або принести особисто до Центру обслуговування клієнтів.

Джерело

Новости Харькова