Хто відновлював будинки в деокупованому Ізюмі

Це договори на аварійно-відновлювальні роботи в Ізюмі.

У будинках відремонтували покрівлі, вікна та двері.

Департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації опублікував перші договори про відновлення будинків у деокупованому місті Ізюм. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Мова йде про ремонт двох багатоповерхових будинків. Договори були підписані наприкінці листопада. Зараз звіти опубліковані в системі ProZorro», — розповіли у ХАЦі.

У договорах йдеться про аварійно-відновлювальні роботи (капремонт) багатоквартирних будинків по вулиці Київській, 47 та Некрасова, 74.

Відновлювала будинок по вулиці Некрасовій буде фірма «Палмаз Груп». Вартість цього договору складає 5 558 360,40 гривні, це — кошти з резервного фонду державного бюджету. Договір уклали 22 листопада. Строком виконання робіт вказано 25 грудня. Фірма-підрядник відремонтувала покрівлі у будинку, замінила віконні блоки, двері та встановила опалювальні сталеві радіатори.

«Підрядником стало ТОВ «Палмаз Груп». Засновником компанії вказаний Анатолій Козіна, директором є Віктор Безрученко. Раніше співзасновником та директором був Анатолій Мазалов. Раніше ХАЦ писав про зв’язок цієї фірми з оточенням нардепа Ігоря Абрамовича», — розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Відновленням другого будинку — по вулиці Київській займався «Житлобуд-2». Вартість договору складає 5 815 430,59 гривні. Цей договір уклали 25 листопада. Виконати роботи також мали до 25 грудня. Гроші на відновлення взяли з резервного фонду держбюджету. Фірма виконала роботи з прорізами, покрівлею, сантехнічні та інші роботи (найменування цих робіт не розкривається).

«Підрядником стало ТДВ «Житлобуд-2″. Кінцевим бенефіціаром підприємства є Дмитро Кроленко, директором Дмитро Аносов», — розповіли у ХАЦі.

На початку грудня мер Ізюма Валерій Марченко повідомляв, що до опалення підключені 68 багатоквартирних будинків, чого досягли завдяки капремонту семи багатоповерхівок по вулицях  Київській, 45, 47, 51, і Некрасова, 72, 74, 76, 78. Це будинки, які були пошкоджені через обстріли російськими окупантами міста в березні.

Тоді планували продовжити будівництво пошкоджених будинків по вулиці Жуковського, 4, 10 та проспекту Незалежності, 29, 47, 49. У будинках по проспекту Незалежності, 33-А, 46, 48, 48-А, 48-Б, та вулиці Софійській, 2-А замінили вікна.

Як писав KharkovNEWS.info, цього опалювального сезону в Ізюмі тепло подадуть не до всіх багатоповерхівок. Є котельні, які повністю зруйновані.

Джерело

Новости Харькова