Харківському художнику-постановнику загрожує 12 років тюрми за листівки для окупантів

До суду направили обвинувальний акт.

Художник-постановник відправляв макети листівок доньці в Росію, та пропонувала роботи російським міністерствам.

До суду направили обвинувальний акт щодо 61-річного харків’янина, який допомагав окупантам із символікою. Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді Харкова. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений — художник-постановник одного з телеканалів Харківської області. Він виготовляв у себе вдома листівки із літерою окупантів «Z» і російським прапором. Удома у чоловіка знайшли радянську, антиукраїнську літературу і книжку експрезидента України Віктора Януковича, який утік до Росії. Листівки надходили до міністерств Росії.

«Виготовлені макети листівок обвинувачений надсилав своїй доньці, яка проживає в РФ. Вона, своєю чергою, зверталась до російських міністерств та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань «ЛНР» і «ДНР». Установлено, що посадовці Кремля були вдячні харків’янину за «підтримку» та підняття «бойового духу» російських військових», — розповіли в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо харків’янина сформували за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 (здійснення за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на її підтримку) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, харківського художника-постановника, який виготовляв листівки на підтримку Росії, затримали у серпні. Чоловік має 20-річний досвід у художній сфері. Під час у нього вилучили комп’ютерне обладнання, магнітні носії та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності, листівки та плакати з окупаційною символікою, листи-подяки від міністерства оборони РФ.

Джерело

Новости Харькова