Харківського гауляйтера-невдаху оголосили в розшук

Дмитра Святаша готували "керувати" Харковом під час окупації Росією.

Дмитро Святаш публічно підтримав збройну агресію Росії проти України.

Колишнього народного депутата від «Партії регіонів» (Харківський осередок) Дмитра Святаша, який закликав отримувати російські паспорти, оголосили у розшук. Йому повідомлено про підозру. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дмитро Святаш виступав на підтримку Росії та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України. У серпні він опублікував на своїй сторінці у соцмережі пропагандистський пост із закликом отримувати російські паспорти.

«У своєму дописі закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформлювати російські паспорти. Таким чином зловмисник «гарантував» громадянам лояльне відношення з боку агресора, а також обіцяв «списання» кредитних зобов’язань», — зазначили в СБУ.

Крім того, Святаш заявляв про те, що Росія нібито регулярно поставляє на захоплені території України «гуманітарну допомогу» та «відновлює» зруйновану інфраструктуру.

Як установила Служба безпеки України, Дмитро Святаш утік до Росії, аби уникнути правосуддя.

Святашу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, раніше Святашу оголосили підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній. У серпні заарештували його активи фігуранта на 600 мільйонів гривень. Їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, у квітні 2022 року заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм написав у соцмережах, що у Кремлі готували кандидатуру майбутнього гауляйтера Харкова. Ним мав стати Дмитро Святаш, колишній депутат-регіонал та довірена особа Віктора Януковича у 2004 році. Він мав дочекатися окупації Харкова, а потім з’явитись у місті. Дмитра Святаша судитимуть за державну зраду.

Джерело

Новости Харькова