Харківський університет замовив сайт за пів мільйона гривень у новоствореної фірми

Із фірмою уклали угоду на постачання послуги.

3 березня Державний біотехнологічний університет уклав угоду з фірмою «Інститут кіберспектр солюшен» щодо закупівлі послуги з розробки вебсайту свого закладу. Вартість послуг складає 600 000,64 гривні.

Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, 120 000 гривень заплатять за розробку технічного завдання (12 послуг, 64 години надання послуг, за годину — 1875 гривень), 79 999,78 гривні — за розробку дизайну інтернет-порталу (три послуги, 137 годин надання послуг, за годину — 583,94 гривні). Розгортання тимчасової інфраструктури коштуватиме 26 000,10 гривні (п’ять послуг, 15 годин надання послуг і 1733,34 гривні за годину роботи), розробка сайту — 374 000,76 гривні (44 послуги, 854 години надання послуг, 437,94 гривні за годину). Аукціон із закупівлі цієї послуги не проводили.

«Угоду підписали напряму, без проведення торгів. Цікаво, що в грудні 2021 року виш вже замовляв послуги зі створення сайту. Тоді вони коштували 49,9 тисячі гривень», — розповіли у ХАЦі.

За інформацією ХАЦу, фірму «Інститут кіберспектр солюшен» створили у листопаді 2022 року. Її засновником є Сергій Степанець. У день створення фірми Степанець став засновником ще кількох фірм, зокрема, товариства з обмеженою відповідальністю «Біотехнологічний університет». 

Директором фірми «Біотехнологічний університет» указана Катерина Сподар, яка є співавторкою наукових робіт з Андрієм Одарченком та яка працювала на кафедрі з його братом. Андрій Одарченко наприкінці 2021 року виграв вибори ректора Державного біотехнологічного університету, однак поки він не склав повноваження народного депутата, очолити виш не може. Виконуючим обов’язки вишу став Андрій Кудряшов.

Окрім ТОВ «Біотехнологічний університет», Сергій Степанець указаний засновником фірми «Інститут лікувальної та ветеринарної медицини». Директор цієї фірми — Леся Бусол, викладачка Державного технологічного університету.

Ще дві фірми належать Степанцю — «Інститут кібербезпеки та інформаційних технологій «Кіберпорт» та «Кіберспектр Солюшен».

У ХАЦі нагадали, що Андрій Одарченко має тісні зв’язки з колишнім прикордонником Вадимом Слюсарєвим, який влітку мнулого року придбав бізнес у родини Євгена Мураєва. Директором фірм указаний Юрій Степанець.

Як писав KharkovNEWS.info, 12 травня Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Міністерства освіти та науки про створення Державного біотехнологічного університету. До укрупненого вишу увійшли: технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, державна зооветеринарна академія, аграрний університет ім. В. В. Докучаєва та державний університет харчування та торгівлі.

Джерело

Новости Харькова