Харківський театр повертається на рідну сцену

Театр ім. Шевченка відновлює роботу у власному приміщенні.

Вже 8 березня глядачів запрошують на малу сцену Харківського театру ім.Шевченка «Березіль».

Цього дня тут покажуть український народний фарс часів війни «Нехай щастить», — повідомляють на сторінці театру у фейсбуці.

Прем’єри на малій сцені театру (вхід з вул.Римарська, 12) відбудуться 8, 9 та 11 березня. Початок спектаклів — о 15:00.

Квитки можна придбати у касах театру або на сайтах internet-bilet.ua та Karabas.com.ua. Вартість квитка — 200 гривень.

Нагадаємо, прем’єра спектаклю за мотивами п‘єси Баси Джанікашвілі «Війнонька» відбулась у Харкові 29 грудня о 18:00 в ART AREA ДК, але актори мріяли повернутися на сцену «Березолю» у мирний час.

«Історія цієї постановки трохи скидається на те, як у нашому репертуарі понад 80 років тому з’явився «Шельменко-денщик»: війна, обмаль можливостей, мінімум декорацій, національна тематика і гумор як рятівне коло у темні часи. З тією тільки різницею, що «Шельменко» — це класичний твір, що побачив світло рампи в евакуації у далекому Казахстані, а «НЕХАЙ ЩАСТИТЬ» був створений у рідному прифронтовому Харкові, і йдеться в ньому про події, котрі кожен з нас проживає просто зараз», — розповідають в театрі про виставу.

Спектакль був створений режисером Степаном Пасічником, художницею Дар’єю Кушніренко, акторами Романом Жировим, Дмитром Петровим і колегою з Харківського театру ляльок ім. Афанасьєва Павлом Савельєвим.

Виставу вже подивились бійці Нацгвардії, зокрема 5 Слобожанської бригади, а зібрані під час «цивільних» показів гроші актори передали на потреби ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, ще один театр відновлює роботу у Харкові. 

Джерело

Новости Харькова