Харківській області передали 37 генераторів та 70 тонн палива

Крім того, регіон планує надати когенераційну установку.

Житомирська область передала Харківщині допомогу. 

Допомогу збирали 27 громад Житомирської області. Вони передали 36 генераторів потужністю до 15 кВт та один генератор на 500 кВт, які зможуть заживити критичну інфраструктуру Харківщини. 

«Щиро вдячний жителям Житомирщини і особисто начальнику ОВА Віталію Бунечко за підтримку нашої області, яка надходить від початку повномасштабної війни. Наразі питання забезпечення електрогенераторами є вкрай важливим для Харківщини. Ми продовжуємо комунікувати з усіма областями України в цьому напрямку», — розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

За словами начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, надалі область може передати Харківщині когенераційну установку потужністю один МВт, яка може бути залучена як альтернативне енергопостачання для котелень. 

Також Харківщина отримала додаткові 70 000 літрів пального. Мережа автозаправних комплексів ОККО передасть його Харківській обласній військовій адміністрації, аби забезпечити безперебійну роботу генераторів на об’єктах критичної інфраструктури.

«Щиро дякую ОККО, що так оперативно відгукнулися на заклик підтримати Харків. Знову у складний момент ми показуємо єднання. Ще дві автозаправні мережі вже теж виділили пальне — по 50 тис. літрів на потреби критичної інфраструктури», — повідомила перший віце-прем’єр-міністр України Юлія Свириденко.

Як писав KharkovNEWS.info, різні регіони України допомагають Харківщині після знищення ТЕЦ. За останні тижні Харківська область отримала понад 1000 генераторів різної потужності від дев’яти регіонів. Деякі начальники адміністрацій приїжджали до Харкова, аби передати допомогу, яку збирають обласні центри, райони, громади та волонтери.

Джерело

Новости Харькова