Харківській коригувальниці, яка заробила у росіян 4000 гривень, загрожує довічна тюрма

До суду передали справу 34-річної жінки.

За «роботу» на ворога жінка отримала 4150 гривень.

До Київського райсуду Харкова передали обвинувальний акт щодо 34-річної харків’янки, яка була коригувальницею російських ударів по Харкову.

Слідчі встановили, що жінка є безробітною та неодноразово судимою. На початку 2024 року вона почала спілкуватися з представником спецслужби Росії через Telegram. За його завданням вона почала збирати розвідувальну інформацію. Зокрема, мала знімати місця та наслідки ракетних атак по Харкову.

Жінка фіксувала наслідки ударів по житлових кварталах Харкова протягом січня. Вона робила фото та відео, які потім відправляла російському куратору. Окрім цього, збирала інформацію про пересування українських підрозділів та їхньої техніки містом. Зокрема, зрадниця «відпрацювала» на колишній Пушкінській, по якій ворог завдав ударів 23 січня.

«24 січня коригувальниця під виглядом «небайдужої харків’янки» пішла фіксувати для ворога наслідки російських ракетних атак по Київському та Холодногірському районах м. Харкова. Нагадаємо, що 23 січня близько 22:00 російські військові здійснили ракетну атаку по Харкову, внаслідок якої було пошкоджено наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та низку інших обʼєктів цивільної інфраструктури. Постраждали 9 цивільних громадян, серед них 4-річна дівчинка», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За збір розвідданих російський куратор заплатив жінці 4150 гривень. Затримали зрадницю на початку лютого, її взяли під варту.

Жінку звинувачують за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає 15 років тюрми або довічне ув’язнення та конфіскацію майна.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 січня росіяни обстріляли центр міста та пошкодили, за попередніми підрахунками, близько 30 об’єктів культурної спадщини в районі Пушкінської та ще 20 — на Залопані. Найбільше постраждало приміщення Національної академії правових наук України — колишній маєток Гельферіха. 

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний Автор: Ганна Ткаченко

Джерело

Новости Харькова