Харківські вогнеборці врятували двох дітей із задимленої квартири

Діти залишилися вдома самі.

Дівчинка сама повідомила рятувальникам про задимлення.

У понеділок 21 серпня рятувальникам зателефонувала шестирічна дитина та повідомила про те, що вона разом із молодшою сестрою знаходиться у квартирі, й там виникло задимлення. Однак адреси дівчинка не знала. Співробітники Держслужби України з надзвичайних ситуацій відкинули можливість хибного дзвінку, оскільки дівчинка була налякана та просила про допомогу. Вони не знали, куди виїжджали, встановити адресу допомогла поліція. Це був п’ятиповерховий будинок.

«Лише у співпраці з черговою частиною ГУ Національної поліції в Харківській області вдалось з’ясувати точну адресу виклику і встановити зв’язок з батьками дівчат. Весь цей час диспетчер ДСНС спілкувався з малою, всіляко заспокоюючи та намагаючись з’ясувати більше інформації. Коли оперативний підрозділ ДСНС дістався місця пригоди, його бійці побачили у вікні 3-го поверху житлової 5-типовенрхівки тих самих маленьких дівчат. Діти були раді побачити рятувальників і підтвердили свої слова, сказані у телефонній розмові», — розповіли у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

На місці один зі співробітників ДСНС дістався квартири через вікно та встиг запобігти займанню. Як виявилося в електроподовжувачі сталося коротке замикання. Згодом додому прийшла матір. Із нею провели бесіду. Рятувальники закликають батьків не залишати дітей без нагляду та навчити їх правил безпеки.

«Сьогоднішній швидкий темп життя нерідко змушує залишати наших дітей наодинці. Проте нам необхідно пам’ятати, що безпека наших дітей — найвища пріоритетна мета! Не залишайте їх без нагляду та навчіть їх правил безпеки, які можуть врятувати їхнє життя. Розкажіть, як слід діяти у надзвичайних ситуаціях, як викликати допомогу у разі потреби. Діти повинні знати номери екстрених служб і ваш номер телефону», — зазначили у ДСНС.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківському районі під час пожежі постраждали жінка та дитина. Із палаючої чотириповерхівки евакуювали 20 людей.

Джерело

Новости Харькова