Харківські поліцейські, які покинули місто у перші дні війни, через суд поновлюються на посадах

Співробітники ГУ Нацполіції через суд повертаються до виконання обов'язків.

Поліцейські порушили присягу 24 лютого. Але тепер поновлюються на посадах.

У перші дні війни деякі поліцейські з Харківської області не вийшли на роботу. Їх звільнили з приміткою «порушення присяги». П’ятьом із них уже вдалося поновитися на посадах через суд. Їх відправили у «гарячі точки» Харківщини на таке собі випробування. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко в інтерв’ю «Укрінформу».

«На жаль, п’ятьох таких порушників присяги за рішенням суду поновлено на посадах. Я не можу ігнорувати закон. Але як керівник маю право, надане статтею 65 Закону України «Про національну поліцію», визначити працівнику місце служби там, де вважаю необхідним. Такі поновлені співробітники направляються в «гарячі точки» області. Подивимося, як вони себе проявлять», — сказав Тимошко.

Нагадаємо, раніше Володимир Тимошко повідомляв, що зі служби в поліції він звільнив 111 поліцейських, яким дав змогу у перші дні війни вивезти родини. Пізніше виявилося, що його пділеглі не повернулися до служби в Харкові.

Тимошко назвав питання звільнення таких порушників присяги принциповим. На його думку, ці люди не повинні працювати в поліції.

«Це працівники, які не проживали на тимчасово захоплених територіях, однак 24-28 лютого не прибули на роботу, — сказав Тимошко. — Всі звільнені з приміткою «порушення присяги». Вони намагаються судитися, щоб поновитися. Бо пройшло трохи часу, вони побачили, що ситуація стабілізувалася і треба десь зарплатню отримувати. Поки я начальник управління, ці люди не працюватимуть. Я вважаю, що мешканці Харкова не повинні більше ніколи їх бачити у формі», — зазначив Володимир Тимошко.

Джерело

Новости Харькова