Харківська психіатр продала 500 рецептів на ліки наркоманам

Жінку судитимуть.

Лікарці загрожує п’ять років позбавлення волі.

37-річна лікар-психіатр, яка працювала у кількох приватних медичних підприємствах, продавала рецепти на придбання наркотиків. За рецептами «клієнти» лікаря купляли метадон.

«Вартість» одного незаконного рецепта варіювалась і складала від 300 до 500 гривень. Усього встановлено понад 460 епізодів незаконної видачі лікаркою рецептів на території Київського району міста Харкова», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо лікарки склали за ч. 1 ст. 319 і ч. 2 ст. 319 (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. 

Як писав KharkovNEWS.info, 16 травня співробітники Державного бюро розслідувань і Харківської обласної прокуратури затримали інспекторку управління патрульної поліції Харкова. Жінку спіймали на гарячому, коли вона намагалася продати наркотики. Її клієнтами були наркозалежні.

Джерело

Новости Харькова