Харківська облрада збереться на останню сесію 2022 року

Сесія буде проходити онлайн.

На позачерговій сесії депутати розглянуть близько тридцяти питань.

У суботу 24 грудня відбудеться позачергова XIV сесія Харківської обласної ради. Засідання проходитиме в режимі відеоконференції. Відповідне розпорядження про скликання сесії підписала голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

У порядку денному — 30 питань і блок «Різне». Серед них є кадрові питання, питання про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VIII скликання Володимира Скоробагача та про перейменування Харківського академічного російського драматичного театру ім. Пушкіна, яке безуспішно виносилося на минулі пленарні засідання, але так і не було прийнято.

Також депутати затвердять програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2023-2025 роки, внесуть зміни до рішення від 16 лютого 2022 року «Про затвердження програми територіальної оборони Харківської області на 2022 рік». 

На сесії будуть кадрові питання: про звільнення та призначення директора Харківського художнього музею Валентини Мизгіної, призначення Володимира Рябка гендиректором Обласної клінічної психіатричної лікарні №3, звільнення Костянтина Гапонова з посади директора Обласного наркологічного диспансеру.

Є питання про внесення змін до персонального складу експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» (замість Кирила Кернеса введений голова фракції «Блок Кернеса — Успішний Харків» Віталій Панов), затвердження плану роботи обласної ради на 2023 рік та звіти депутатів обласної ради перед виборцями.

Поки що в проектах рішень немає бюджету Харківщини на 2023 рік. Але як пояснили в пресслужбі обласної ради, документ очікують від Харківської обласної військової адміністрації, якій зараз передані ці повноваження.

Як писав KharkovNEWS.info, депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач (обирався від «Опозиційної платформи — За життя») подав заяву про припинення депутатських повноважень. Скоробагач пояснив своє рішення розпливчато, але виходить, нібито він ображений на керівництво обласної ради.

Джерело

Новости Харькова