Харківська облрада призначила директора Центру екстреної меддопомоги

Рішення ухвалили на сесії.

Віктор Забашта продовжить очолювати Центр екстреної меддпомоги.

1 червня на черговій XVІІ сесії Харківської обласної ради VIII скликання ухвалили рішення щодо звільнення Віктора Забашти з посади директора комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Підтримали рішення 73 депутати облради. Віктора Забашту звільнили через те, що в нього закінчується контракт 26 червня. 

Іншим рішенням депутати облради призначили Віктора Забашту на цю ж посаду. «За» проголосували 87 депутатів (одноголосно). У пояснювальній записці до проєкту відповідного рішення сказано, що Харківська облрада отримала заяву від Віктора Забашти щодо його призначення на посаду директора Центру екстреної медичної допомоги на умовах контракту. На посаду призначають лише людину, яка відповідає єдиним кваліфікаційним вимогам, має відбутися конкурс, після чого із переможцем укладають контракт строком від трьох до п’яти років. Однак під час війни керівників призначають без конкурсного відбору на основі заяви.

«Основною метою діяльності підприємства є цілодобове надання екстреної медичної допомоги пацієнтам, постраждалим, які перебувають у невідкладних станах, у повсякденних умовах, в особливий період та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Статтею 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» визначено, що керівником закладу охорони здоров’я незалежно від форми власності може бути призначено лише особу, яка відповідає єдиним кваліфікаційним вимогам, що встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я», — зазначили у пояснювальній записці.

Після закінчення воєнного стану, однак не пізніше ніж шість місяців із дня його скасування, повинні оголосити конкурс на зайняття посади директора Центру екстреної медичної допомоги. Граничним строком знаходження людини на посаді складає 12 місяців із дня скасування воєнного стану.

Зазначимо, Віктор Забашта  1964 року народження. Закінчив Харківський медичний інститут (спеціальність — лікувальна справа, 1987 рік) та Харківський регіональний інститут державного управління при Президентові України (спеціальність — публічне управління та адміністрування, 2019 рік). Має вищі кваліфікаційні категорії зі спеціальностей — організація та управління охороною здоров’я, медицина невідкладних станів, кардіологія. Доктор філософії («Охорона здоров’я», спеціальність — медицина).

Віктор Забашта очолює Центр екстреної медичної допомоги з 2013 року.

Як писав KharkovNEWS.info, на сесії Харківської облради 1 червня депутати розглянуть рішення щодо складання депутатських повноважень Олексія Лесика, який обирався від «Опозиційна платформа — За життя», брата проросійського депутата Андрія Лесика.

Джерело

Новости Харькова