Харківська область перевищила ліміти споживання електроенергії

Перевищення лімітів зафіксовано у дев'яти областях.

Мешканці Харківщини споживають великий обсяг електроенергії через низьку температуру повітря.

Уранці 12 січня диспетчери національної енергетичної компанії «Укренерго» дали команду компанії «Харківобленерго» застосувати аварійні відключення електропостачання у Харківській області, оскільки був перевищений ліміт споживання електроенергії. Станом на 11:00 графіки аварійних відключень продовжують діяти, разом із ними застосовані погодинні відключення. Про це повідомив KharkovNEWS.info начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«До нас надійшла команда о 3:30, було перше відключення. Вводилися графіки аварійних відключень на різні обсяги споживання. Наразі вони продовжують діяти по Харкову та області.  Причиною стали великі обсяги споживання у зв’язку з низькою температурою. Погодинні продовжують діяти», — пояснив Володимир Скічко.

За інформацією «Укренерго», на 11:00 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, електропостачання аварійно вимкнули у дев’яти регіонах.

«Холодна погода сприяє зростанню споживання. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00. Уже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення», — пояснили в компанії.

Причиною загального дефіциту в енергосистемі України є наслідки масованих ракетних та дронових ударів по енергетичній інфраструктурі. Пошкоджені об’єкти продовжують відновлювати.

Жителів закликають розумно споживати електроенергію та не вмикати одночасно енергоємні прилади.

Як писав KharkovNEWS.info, із 9 по 15 січня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень. У графіку є 12 черг, кожну відключають від електропостачання на три години.

Джерело

Новости Харькова