Харківська міськрада заплатить 17 мільйонів за відновлення будинків на Салтівці: адреси

Капітально відремонтувати мають чотири будинки.

У травні Харківська міська рада уклала чотири угоди на відновлення багатоповерхівок на Салтівці.

Загальна вартість угод склала понад 17 мільойнів гривень. Про це повідомив Харківській антикорупційний центр з посиланням на систему “Прозорро”. 

Дві угоди на 7,8 млн гривень управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту ЖКГ Харківської міськради уклало з ПАТ “Трест-Житлобуд-1”.

Відновити мають будинки за адресами: Салтівське шоссе, 240Г та Амосова, 9А.

Кінцевим бенефіціарним власником цієї компанії є член виконкому Харківської міськради Олександр Харченко. 

«Цей холдінг вже багато років наближений до міської ради і є одним з найбільших підрядників міста. За даними порталу clarity-project.info компанія Харченка лише на реконструкцію Харківського зоопарку підписала контрактів на суму понад 2,5 млрд гривень», — кажуть експерти ХАЦ.

Субпідрядником буде ще одна з фірм Харченко — ПАТ “Південспецатоменергомонтаж”, а також ТОВ “Еверест НП”, яке займається виробництвом вікон.

Ще дві угоди Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради уклав з ТОВ “Будівельна компанія “Векторгруп Девелоп”. Це нова фірма, яка раніше не фігурувала у відновленні Харкова.

Планується, що це підприємство відремонтує будинки за адресами: вул. Валентинівська, 54 та вул. Владислава Зубенка, 80А.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: архітекторів і студентів запрошують робити проєкти квартир на Салтівці

Власником фірми є Олександр Корчмар. В якості аналогічних договорів фірма завантажила договір з ТОВ “Вектор Будконсталт” з Одеської області. Засновником вказаний Володимир Хількевич. В Одесі ці компанії будували клубний дом “Сапфір”.

«Щодо кошторису, то ТОВ “Вектор Будконсталт” планує встановлювати вікна по 7600 гривень за квадратний метр. І це ціна без ПДВ. Для порівняня у Трест-Житлобуд-1 в актах виконаних робіт ціна за віконний блок близько шести тисяч гривень за квадратний метр», — порахували у ХАЦ.

Пісочинська селищна рада також купувала вікна у ТОВ “ГУД ВІН ХХІ”. В середньому один квадратний метр вікон коштував трохи дорожче за чотири тисячі гривень.

Виконавчий комітет Роганської селищної ради також уклав угоду щодо придбання вікон саме з ТОВ “ГУД ВІН ХХІ” на суму понад півмільйона гривень. Більшість вікон у Рогані купують по 4000 гривень за квадратний метр.

Нагадаємо, у Харкові продовжують ремонтувати будинки, які постраждали від обстрілів окупантів. Станом на кінець лютого 2023 року вдалося відновити не більше 2% будинків. На кінець березня було відомо, що 49 будинків відновити не зможуть, їх доведеться зносити.

Як писав KharkovNEWS.info, програмою єВідновлення скористалося вже понад п’ять тисяч харків’ян

Джерело

Новости Харькова