Харківщину обстріляли з ударного гелікоптера

У регіоні пошкоджені будинки, сталися пожежі.

Минулої доби окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський і Куп’янський райони.

Росіяни завдали удару по селищу Козача Лопань з ударного гелікоптера. Через обстріл пошкоджень зазнали дев’ять приватних житлових будинків, гаражі та господарчі споруди. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З авіації також завдали ударів по селу Петропавлівка (Куп’янщина). Там загорілося поле. У Глушківці був поранений 25-річний чоловік, його ушпиталили у важкому стані. У селі Синельникове (Чугуївщина) пошкоджені три будинки й господарчі споруди.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, за добу через обстріли з боку окупантів сталося п’ять пожеж.

Зокрема, близько 13:00 займання виникло на околицях сіл Подоли та Московка Куп’янського району. У Подолах горіла хвойна підстилка, площа пожежі склала 800 квадратних метрів. У Московці вогонь охопив сухостій на відкритій місцевості, пожежа розповсюдилася на територію 1,5 гектара. Пожежники загасили останній осередок о 13:45, вогонь не встиг перейти на домівки мешканців.

За годину окупанти вдарили з артилерії по селу Синельникове. Там горів приватний житловий будинок. У Вовчанську зайнявся сухостій на площі один гектар. 

Близько 00:00 виникла пожежа у Курилівській громаді. Після удару по Кругляківці загорівся дах у приватному будинку. Вогнем була охоплена площа 50 квадратних метрів. За годину її загасили.

Як повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, учора чотири села на Харківщині потрапили під авіаудари — Гранів, Синьківка, Котлярівка та Крохмальне. З артилерії та мінометів були обстріляні села на півночі області та на північному сході (Ветеринарне, Амбарне, Гатище, Варварівка) і Колодязне, Кислівка, Куп’янськ, Берестове — на Куп’янському.

Пожежа після обстрілу у Вовчанській громаді. Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку основні зусилля ворог зосередив на південь від районного центру, вниз по течії річки Оскіл.

Джерело

Новости Харькова