«Харківобленерго» зробило графіки відключення світла справедливими

Харків'яни постійно жалілися на нерівномірність дії погодинних графіків.

Близько місяця знадобилося співробітникам «Харківобленерго», аби скоригувати графіки відключення світла.

Із понеділка 12 листопада на Харківщині почнуть діяти нові, більш справдедливі, графіки.

«У новому графіку розширено список адрес за чергами таким чином, щоб відключення відбувалися більш рівномірно. Ми переглянули список адрес за кожною чергою і продовжуємо над цим працювати», — повідомили у пресслужбі компанії.

Нагадаємо, «Харківобленерго» розробило графіки із 12 черг. У кожній мають вимикати світло на три години. Але через навантаження на українську енергосистему в Харківській області часто застосовують аварійні відключення, які можуть тривати по 8-9 годин. Вони не виключають погодинних графіків. 

Цього тижня найскладніше було у середу-четвер, коли «Укренерго» застосували аварійні відключення із самого ранку. У п’ятницю діяли тільки погодинні графіки. Але у вихідні, попереджають енергетики, знову можуть бути жорсткі обмеження.

«Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури на Донеччині, Харківщині та Херсонщині зберігається непроста ситуація з забезпеченням електропостачання. Але ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб якомога швидше регіони могли повернутися до планових графіків обмежень», — попереджає «Укренерго». 

До 12 грудня діє графік погодинних відключень, який можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, графіки не розповсюджуються на об’єкти критичної інфраструктури та будинки, які знаходяться з ними на одній гілці електропостачання. 

Джерело

Новости Харькова