Харків’янка передавала бойовику «ЛНР» дані про пересування ЗСУ

"Помічницю" росіян судитимуть.

Зрадникам загрожує довічне позбавлення волі.

До суду направили обвинувальний акт щодо двох харків’ян, які працювали на російських окупантів. Як установило слідство, наприкінці лютого 2022 року 49-річна мешканка Харкова почала спілкуватися зі своїм колишнім чоловіком, бойовиком «ЛНР». Він попросив її збирати дані про патріотів із Харківської області.

Жінка погодилася й взяла собі у помічники 49-річного харків’янина. Вони шукали інформацію про мешканців, які допомагали українській армії та правоохоронцям, й передавали її окупанту у месенджері, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

У липні жінка почала спілкування ще й зі співробітником Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. За його завданням вона мала передавати дані про пересування української армії у Харківській області, а також про співробітників Служби безпеки України, які знаходилися в Чугуївському районі. Місця розташування позицій ЗСУ зловмисники відображали на карті, яку відправляли окупантам.

Зібрати інформацію про співробітників СБУ колаборантка не встигла, оскільки її затримали. Також затриманий був її співучасник.

Жінку та чоловіка обвинувачують за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, 18-річний мешканець Харківщини систематично збирав і передавав окупантам інформацію про розташування української армії та переміщення військової техніки у Краснограді.

Джерело

Новости Харькова