Харків’янина ув’язнили на п’ять років за «рекламу» російської армії

Чоловік відправляв повідомлення із закликами переводити кошти на потреби окупантів.

Громадянин Росії, який проживає в Харкові, виправдовував російську агресію.

21 грудня Київський районний суд Харкова призначив покарання 55-річному мешканцю Харкова, який закликав підтримувати російську армію, у вигляді п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на два роки та з конфіскацією всього майна. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 55-річний чоловік — громадянин Росії, у якого є посвідка на постійне проживання в Україні. У Харкові чоловік мешкає понад десять років. У березні 2022 року чоловік відправляв своїм знайомим повідомлення з російських Telegram-каналів із закликами до збору коштів для російської армії. 

«У повідомленнях зазначалася картка російського банку, куди можна було переводити гроші для окупантів. Крім того, у тексті містилося виправдовування російської збройної агресії проти України», — розповіли в прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 110-2 (надання засобів для здійснення фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, у суді чоловік визнав свою вину та розкаявся. Строк на апеляційне оскарження рішення триває.

Як писав KharkovNEWS.info, 42-річна жителька селища Чкаловське (Чугуївський район) під час окупації закликала надавати російським окупантам допомогу та заперечувала збройну агресію Росії проти України.

Джерело

Новости Харькова