Харків’янина судитимуть удруге за надмірну любов до Росії

Шанувальник "руського миру" писав до проросійських чатів.

Чоловіка вже судили за любов до Росії, проте він продовжив вихваляти її.

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові 48-річного чоловіка, який є шанувальником Росії. За даними слідства, у 2022 році його вже притягували до кримінальної відповідальності за те, що він заперечував збройну агресію Росії проти України. Тоді йому дали три роки іспитового строку.

Попри вирок суду, чоловік продовжив вихваляти країну-агресора. При цьому він навіть не зважав на те, що росіяни знищили його будинок у Харкові. У Telegramвін знову називав окупацію «визволенням» і дискредитував українську армію.

«Дивно, що будинок ворожого пропагандиста, який знаходиться в одному зі спальних районів Харкова, був зруйнований рашистами у перші дні повномасштабного вторгнення, проте чоловік все одно продовжував вклонятися путінському режиму. Крім цього, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи стандартні фейки кремлівської пропаганди», — розповів речник Управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Лінгвістична семантико-текстуальна експертиза підтвердила, що у тезах, які поширював чоловік, є ознаки виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Росії проти України.

«У проросійських чатах у месенджері Telegram підозрюваний поширював наративи кремлівської пропаганди — вшановував пам’ять так званих «героев новороссии», цитував російських «воєнкорів», називав командування ворожої армії «нашим» і сподівався на «освобождение Харькова», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Йому оголосили підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування та заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно) Кримінального кодексу України. Цього разу харків’янину загрожує до восьми років тюрми та конфіскація майна. Вироку суду чоловік чекатиме у СІЗО.

Фото: СБУ Фото: СБУ Фото: СБУ Фото: СБУ ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, жителя Харківського району засудили до п’яти років за любов до країни-агресора. Він підтримував Росію у соцмережах та робив репости публікацій із символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Джерело

Новости Харькова