Харків’янин, який марив ядерним ударом по Україні, отримав підозру

Чоловік був постійним коментатором дописів проросійського спрямування.

Чоловік схвалював російські обстріли по території України.

Слідчі оголосили підозру 37-річному харків’янину, який писав до проросійського чату про обстріли України. За даними слідства, минулого року він був активним учасником проросійської групи у Telegram: систематично залишав коментарі під повідомленнями. Зокрема, писав, що Росії необхідно завдати ядерного удару по заходу України.

«Колаборант писав, що треба ще більше обстрілювати територію України, а по західній частині нашої держави ворог зобов’язаний завдати ядерний удар. Харків’янин бачив на власні очі, як російська армія нищить місто, проте його це не бентежило. У чаті він коментував це так: «Расходимся спать, походу горит, что надо». Правоохоронці викрили харків’янина», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, росіянам «співчував» житель Шевченківського району Харкова. Він також поширював неправдиву інформацію про те, що українські військові нібито знищили Маріуполь та вбивали мирних жителів.

Підозру чоловікові сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, жительці Харківщини загрожує тюрма за вихваляння Путіна. До суду передали справу жительки Валок.

Автор: Ганна Ткаченко

Джерело

Новости Харькова