Харків’яни уже можуть обміняти лампочки

Обміняти можна тільки справні лампи розжарювання.

В Україні стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED. Поки що вона доступна в обласних центрах.

Від понеділка 30 січня харків’яни можуть обміняти 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп, повідомили в Міністерстві економіки України.

Зараз послуга доступна в обласних центрах (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя), а також в містах Кривий Ріг, Краматорськ та Покровськ. Існують два способи обміну ламп: через застосунок «Дія» та на «Укрпошті».

До кінця лютого обмінювати лампи зможуть усі жителі України, навіть маленьких сіл. Якщо замінити лампи, то споживання електроенергії у моменти пікового навантаження на енергомережу України може знизитися на 7-10%, пояснили в Мінекономіки.амп розжарювання на стільки ж LED-ламп.

Обміняти лампи може кожен повнолітній громадянин України. Обмін відбуватиметься у два способи — з попереднім замовленням і без нього. Інструкція, як це зробити — за посиланням https://svitlo.diia.gov.ua.

Якщо попередньо зробити замовлення ламп через «Дію», то вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях «Укрпошти» п’ять робочих днів після отримання підтвердження з «Дії». Якщо за цей час замовник не обміняє лампи, заява анулюється.

Щоб подати заяву на обмін лампочок в «Дії», потрібно:

  • авторизуватись в застосунку;
  • обрати Послуги — Обмін лампочок;
  • вказати контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Джерело

Новости Харькова