Харків’яни тимчасово не зможуть отримати виплати від ООН

Нові заявки не прийматимуть.

Пункти реєстрації не працюватимуть до кінця року, про старт програми у 2023 році повідомлять додатково.

Із суботи 17 грудня пункти реєстрації благодійного фонду «Право на захист» на грошову допомогу від агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) припинять роботу. Тим, хто пройшов реєстрацію, виплати будуть продовжувати надходити. Про це повідомили у Центрі надання адміністративних послуг Харкова.

«Ця пауза в роботі дуже потрібна і нам, і партнеру, щоб обробити усі заявки. Тому наступні декілька тижнів ми не матимемо змоги приймати нових охочих», — пояснили у благодійному фонді «Право на захист».

До кінця цього тижня пункти реєстрації будуть приймати лише тих, хто попередньо записаний у чергу. У благодійному фонді зазначили, що фахівці можуть дзвонити заявникам для уточнення інформації. При цьому важливо знати, що фахівці мають представитися, назвати номер вашої заявки й дату реєстрації. CVV-код у заявників вони ніколи не питають.

«Спеціалісти ніколи, ні за яких обставин не будуть вимагати від вас назвати CVV-код (тризначний код на зворотній стороні картки). Якщо у вас просять такі дані (у тому числі і ввести їх за посиланням!), це шахраї! Будьте обережні!», — попередили у благодійному фонді.

У Telegram-каналі благодійного фонду «Право на захист» про допомогу внутрішньо переміщеним особам від УВКБ ООН продовжать надавати консультації. Знайти канал можна за посиланням тут. Також буде працювати гаряча лінія УВКБ ООН, номер телефону — 0 800 307 711.

Нагадаємо, агентство ООН у справах біженців надає грошову допомогу у розмірі 2200 гривень. Її можна отримувати протягом пів року. У Харкові програма почала діяти восени

Джерело

Новости Харькова