Харків’яни пропонують прихисток жителям Херсонщини. Навіть із бобрами

Після підриву Каховської ГЕС уже затоплено 1 852 будинки на правобережній Херсонщині.

Жителі Харкова готові допомагати людям із Херсонської області, які залишилися без житла через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Пости про допомогу харків’яни розміщують у соціальних мережах. Готові розселяти навіть людей із тваринами, які також потерпають від затоплення. Серед тих, хто хоче допомагати, відомий харківський волонтер, бігун Сергій Прескорник Юджин.

«Зможу прихистити переселенців із Херсону у Харкові! З котами, собаками, білками та бобрами, взагалі пофіг! Готовий організувати трансфер з найближчих безпечних населених пунктів до Харкова! Від себе та нашої організації «Чиста Україна» готові надати комфортне житло, їжу, речі, засоби особистої гігієни, харчування для тварин, взагалі повністю закрити потреби наших херсонців!», — написав Сергій.

Він залишив контактний телефон для зв’язку: 0936493949.

Готова прихистити і допомагати героїня «аптечного фронту», керуючий партнер компанії «Фармрух» Юлія Клименюк. 

«Можу розмістити людей з тваринами у Харкові із зони затоплення», — написала Юлія. Її контакти можна знайти у соцмережах за посиланням.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, зруйнувавши машинну залу й саму станцію. Підрив Каховської ГЕС спричинив екологічну катастрофу. Вода з водосховища почала затоплювати міста й села, почалася евакуація. Володимир Зеленський наголосив, що створена росіянами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну у деокупації власних території і не збільшила шанси окупантів залишитись на цій землі.

Джерело

Новости Харькова