Харків’яни намагалися дати хабар прикордоннику та втекти у Словаччину

Втікачі пропонував прикордоннику 19 тисяч гривень.

На Закарпатті затримали жителя Харківської області, який пробував незаконно перетнути кордон та провести за собою за гроші ще одного чоловіка. 

Як розповіли в поліції області, 31 річний харків’янин придумав, як незаконно перетнути кордон та ще й заробити гроші. Він обіцяв 27-річному чоловіку, теж з Харкова, провести його у Словаччину. За це взяв з «клієнта» 1000 доларів. Для того, щоб організувати перехід кордон, організатор втечі спробував домовитись із працівником Закарпатської прикордонної служби.

«21 грудня чоловік зустрівся з військовослужбовцем прикордонної служби в лісовому масові поблизу Ужгорода та запропонував йому за грошову винагороду надати інформацію про місця розташування прикордонних нарядів та посприяти  йому та його клієнтові потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску», — розповіли в поліції.

Хабар чоловік передавав у лісі біля Ужгороду. Фото: Поліція Закарпаття

Затримали втікача відразу після передачі грошей. 19 тисяч гривень він віддав прикордоннику, а ще 500 доларів залишив собі, як оплату за організацію незаконного переправлення свого клієнта. Усі гроші поліцейські забрали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський танцівник хотів переплисти Тису, щоб потрапити в Європу

Чоловіка помістили в ізолятор тимчасового утримання і оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Іншого втікача чекає адміністративна відповідальність.

Джерело

Новости Харькова