Харків’янам більше не забороняють сидіти на газонах у саду Шевченка

У міській раді запевняють, що заборон немає.

Харківська влада більше не забороняє перебування на газонах у саду Шевченка.

Це табу уже давно не працює і люди можть вільно сидіти на травичці. Про це під час конференції щодо відбудови Харкова повідомив директор КП «Харківзеленбуд» (саме на його балансі перебувають усі зелені зони Харкова).

«Та будь ласка. Сідайте. Ігор Олександрович (Терехов — Авт.) про це говорив. У саду Шевченка можна сидіти на траві», — сказав Олександр Суховєй.

Нагадаємо, у 2022 році у саду Шевченка планували облаштувати спеціальні локації для відпочинку на газоні.

Про це восени 2021 року повідомив тоді ще секретар міськради Ігор Терехов.

«Наше комунальне підприємство «Харківзеленбуд» навесні наступного року облаштує кілька таких локацій у саду ім. Шевченка. Там можна буде ходити, сидіти, лежати, проводити час з сім’єю або друзями. Особливість цих локацій у тому, що їх місце розташування буде періодично змінюватися, щоб дати траві можливість відпочити від навантаження. Відповідно, локації для відпочинку будуть з’являтися у різних частинах саду», — сказав Терехов.

Через війну цього не сталося.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни неодноразово скаржилися на заборону сидіти на газоні в саду Шевченка. Восени 2020 року жителі міста вийшли на акцію протесту. Активісти розстелили рулон газону біля Каскаду, де можна було сидіти.

Джерело

Новости Харькова