Харків’ян запрошують зіграти на розфарбованих піаніно

Цьогоріч інструменти розписували діти і художники.

Інструменти можна буде знайти на чотирьох безпечних локаціях.

У Харкові знову з’явилися розфарбовані піаніно. Щороку інструменти виставляли на вулицях міста, однак через небезпеку минулого року їх не виставляли. Цього року харків’яни зможуть зіграти на піаніно. Три інструменти  уже налаштовані, їх розташували у безпечних локаціях.

«У цьому році зі зрозумілих причин інструменти не будуть розміщені на вулицях. При виборі локації враховувалися умови безпеки — наявність бомбосховища поблизу, щоденний трафік та віддаленість від житлових будинків. Традиційно всі інструменти розписані харківськими художниками за спеціально розробленими концептами та ескізами», — розповіли організатори.

Зокрема, одне піаніно розписала родина художників — Тамара та Олександр Вакуленки. Вони використали петриківський розпис. Малюнок на інструменті, який розташований в івент-просторі EVOLUTION business park, зробив харківський 3D-художник Олександр Кузнецов. Він обрав геометричний стиль. Центральна сфера є символом людини, головної складової Харкова та України, основою змін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий піаніст зіграв в Ізюмі біля половецьких баб

У ТРЦ «Нікольський» можна зіграти на піаніно, яке розфарбував художник-ілюстратор Євген Дорошенко. На інструменті зображено чудовисько.

«Коли я дивився роботи минулих років, мені не сподобалося, що піаніно використовують як набір площин, а не як цілісний об’єкт, тож я вирішив показати, як треба. Це смішне і яскраве чудовисько, що виросло з піаніно, виражає моє ставлення до нашого міста — бадьорого, веселого та улюбленого. Сподіваюся, чудовисько розважатиме собою дітей, а музиканти порадують дорослих. А чому він їсть сир — я не скажу», — розповів Дорошенко.

Піаніно у дитячій клінічній лікарні №16 з’явиться згодом. Його ще розписують діти.

Харків’яни зможуть знайти піаніно на наступних локаціях:

  • Івент-простір EVOLUTION business park;
  • ТЦ «Французький бульвар»;
  • ТРЦ Nikolsky;
  • Міська дитяча клінічна лікарня №16.

    Піаніно стоятимуть у локаціях до 1 липня. Після цього ті інструменти , передадуть культурно-освітнім і соціальним установам, повідомили організатори проєкту Art Piano, який входить до програми міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest.

Джерело

Новости Харькова