Харків та Куп’янськ – це дві різниці. На Харків наступати нема чим – експерт

Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан в етері “Апостроф TV” заявив, що масштабного наступу РФ в Україні, який постійно прогнозують, не буде. Наступати ворогові нема чим. Але на окремих ділянках фронту триватиме тиск.

“Я скажу, можливо, не зовсім зараз популярну фразу – не буде наступу. Його просто не буде. Буде збільшення тиску росіян. Буде збільшення дій наступального характеру по всій лінії фронту. Але широкомасштабного наступу просто не буде. Їм нема чим його проводити”, – вважає Світан.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2023/02/Svitan.-O-nastuplenii1.mp4

Не загрожує наступ РФ, на думку Світана, й Харкову. Однак це не означає, що в найближчому майбутньому місто стане безпечним.

“Щодо Харкова складна ситуація. Можна говорити про те, що Харків – це прифронтове місто, до кордону там кілька десятків кілометрів, а у нас весь російський кордон – це лінія фронту, можна вважати. Тому будь-які дії, які можуть бути вздовж лінії фронту, вони можуть бути й у Харкові, в тому числі, й уздовж усієї лінії кордону Сумської та Харківської областей із росіянами. Харків – прифронтове місто, і так треба до цього й ставитись. І так треба і життя своє будувати, що життя в Харкові – це життя в прифронтовому місті. Але масштабних наступів точно не буде. Нема чим”, – повторив експерт.

При цьому “скасування” наступу на Харків не означає гарантій безпеки для всієї території області. Найбільш напруженою ситуація була та залишається у районі Куп’янська.

Джерело

Новости Харькова